Kuka olen ja mitä asioita ajan politiikassa?


Politiikassa katson maailmaa talouslukujen yli kohti ihmistä. Lastenkodissa vietetyt vuodet ovat tehneet minusta sisukkaan naisen [klik], joka ei seiso hiljaa epäkohtien edessä. Suomalaisen yhteiskunnan tulee aina huolehtia heikoimmistaan eikä tästä vastuusta voi laistaa!

 

Aloitin maallisen taipaleeni vuonna 1988 Kuopiossa. Kasvoin kodissa, jota varjosti vanhempieni alkoholismi. Onneksi suomalainen yhteiskunta auttoi minua. Nyt haluan antaa saamani avun takaisin.

Asun Outokummussa Pohjois-Karjalassa mieheni ja kahden ihanan poikani kanssa. Esikoiseni Toivo syntyi vuonna 2010 ja kuopuksemme Joni 2012.

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitajaksi. Työkokemukseni hoitajana koostuu suurimmaksi osaksi vanhustenhoidosta, mielenterveystyöstä ja lastensuojelusta. Hoitajana olen oppinut siihen, että myös kaikkein hankalimmat asiat on hoidettava kuntoon eikä vaikeistakaan asioista voi vaieta. Tämä on ohjenuorani myös politiikassa.

Etusijalle rakas Isänmaa

Olen toiminut kotikaupungissani kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2013 ja lisäksi minulla on monia muitakin eri luottamustehtäviä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa sain ääniä Savo-Karjalassa 1540 kappaletta, joista olen nöyrän kiitollinen! Vuoden 2017 kuntavaaleissa olin Outokummun toiseksi eniten ääniä saanut 136:n äänen määrällä ja tämä toi kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajuuden. Olen myös Pohjois-Karjalan Perussuomalaisten piirin 2. varapuheenjohtaja vuodesta 2018 ja Pohjois-Karjalan PerusNaisten puheenjohtaja vuoteen 2019 asti. Politiikan aloitin aikoinaan perustamalla Pohjois-Karjalan Perussuomalaiset Nuoret yhdessä muiden aktiivien kanssa. Olin nuorten puheenjohtajana vuosina 2013-2015. Politiikassa olen mielummin rehellinen kuin poliittisesti korrekti. Minä haluan pitää huolta ensin omasta kansasta.

Rajat ovat rakkautta

Rakkaus Suomea ja suomalaisia kohtaan on kaiken poliittisen toimintani perusta. Suomalainen kulttuuri, suomalaiset tavat ja perinteet ovat ainutlaatuisia suuressa globaalissa maailmassa.

Viime vuosien ajan Suomen turvallisuustilanne on yhdessä muun Euroopan kanssa muuttunut askel askeleelta huonompaan suuntaan. Lukuisat eri terroristi-iskut Euroopassa ovat vaatineet satojen ihmisten hengen. Elokuussa 2017 Suomen Turussa nähtiin ensimmäinen terroristi-isku, kun parikymppinen turvapaikanhakija teurasti julmasti suomalaisia naisia kadulla. Ääri-islamismin rantautuminen Suomeen on vakava asia, joka ei poistu selittelemällä. Nyt on aika tehdä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Lepsuilu terrorismin kanssa on hengenvaarallista.

Terrorismin lisäksi suomalaisia on järkyttänyt Oulun ja muun maan nuoriin tyttöihin kohdistuneet seksuaalirikokset. Tekijänä tai tekijöinä on yleensä ollut ulkomaalainen mies. Tutkimusten mukaan Afrikassa ja Lähi-Idässä syntyneillä miehillä on rikostaso raiskauksissa 17- kertainen verrattuna syntyperäisiin suomalaisiin.

Suomen ei tule päästää enää rajojensa sisälle yksin tulevia turvapaikanhakijamiehiä. Rajatut resurssit tulee kohdentaa kaikkein hädänalaisimpien (naisten ja lasten) auttamiseen. Seksuaalirikosten ja terrorismin suhteen Suomen täytyy noudattaa ehdotonta nollatoleranssia. Seksuaalirikoksiin ja terroristisiin organisaatioihin yhteyksiä omaavat henkilöt tulee karkottaa Suomesta nopeutetusti. Isiksen riveistä palaavia taistelijoita ei tule yrittää kuntouttaa takaisin yhteiskuntaamme vaan heidät tulee karkottaa. Karkotuspäätöksen saaneet turvapaikanhakijat on otettava säilöön odottamaan palautuslentoaan kotiin. Tällä estetään heidän katoaminen. Karkottamisen tulisi myös olla helpompaa. Esimerkiksi vakaviin rikoksiin syylistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen tulisi olla nykyistä helpompaa. Jotta suomalaisten turvallisuutta voidaan parantaa, tarvitsevat Suomen Poliisi, pelastustoimi ja Suomen puolustusvoimat  kunnolliset resurssit tärkeään työhönsä ja heidän työhyvinvoinnistaan on huolehdittava tarpeellisin keinoin.

Jatkossa, jos tilanne niin vaatii, on Suomen on voitava estää maahanpääsy Ruotsin-vastaisella rajalla niiltä, joilla ei ole siihen vaadittavia dokumentteja. Tällä estetään vuoden 2015 tapahtumat. Suomen tulisi myös jatkossa kieltäytyä ottamasta turvapaikkahakemuksia vastaan Ruotsista saapuvilta, koska Ruotsi on turvallinen maa.

Olen rehellisen maahanmuuttokriittisyyden lisäksi myös EU- ja eurokriittinen nainen. EU ei ole enää se, jota meille aikoinaan markkinoitiin. Euro on kurjistanut talouttamme ja EU kaventanut demokratiaamme viemällä päätöksenteon kauas meistä. Suomen pitää voida päättää itse omista asioistaan ilman EU:n pöhköjä direktiivejä tai muita määräyksiä. Maksamme liikaa jäsenmaksuja, vuonna 2015 maksoimme nettojäsenmaksuja yli miljardin. Väistämättäkin tulee mieleen, mitä kaikkea hyvää olisimmekaan saaneet tuolla miljardilla aikaan kotimaassamme: homeiset rakennukset kuntoon, tiestön korjauksia, enemmän rahaa vanhustenhoitoon ja niin edelleen..

Yhteiskunnan oltava oikeudenmukainen

Yhteiskunnassa uskon yksilön vapauteen. Vapaus tuo kuitenkin myös vastuun. Jokaisen on otettava vastuu omista teoistaan. Vakavia rikoksia tehneille, kuten murhaajille ja seksuaalirikollisille, on langetettava tiukat, kansan oikeudentuntoon sopivat tuomiot rikoksistaan. Elinkautisen tulisi olla nimensä veroinen.

Yhteiskunnassamme haluan kuunnella ihmisiä. Haluan kansanäänestyksen EU- ja eurojäsenyyksistämme. Haluan myös, että valtiomme kuuntelee ihmisiä, kun puhumme häirikkösusien aiheuttamista vahingoista. Sudet ovat tappaneet koiria useita kymmeniä viime vuosien aikana eivätkä metsästäjät välttämättä enää uskalla päästää koiriaan vapaaksi metsästysaikana. On väärin, että metsäsäjät ja haja-asutusalueen ihmiset joutuvat pelkäämään jopa lasten turvallisuuden puolesta.

Ihmisten on hyvä elää vain turvallisessa ja välittävässä yhteiskunnassa. Vanhuksemme ja sairaat ansaitsevat hyvän hoidon sekä lapsemme hyvän koulutuksen ja päivähoidon. Sipilän hallituksen raa'an leikkauspolitiikan on loputtava.

Kansalaisistamme huolehtiville lähihoitajille, sairaanhoitajille, ensihoitajille, sosionomeille ja sosiaalityöntekijöille on tarjottava kohtuullinen korvaus tekemästään työstä. Kaikkien heidän palkkaus on työn vaativuuteen nähden liian pieni. Turvallisuuden kanssa työskenteleville vartijoille, vanginvartijoille, poliiseille, pelastushenkilöstölle ja rajavartijoille on myös taattava kohtuullinen korvaus heidän tekemästään työstä. Kaikkien näiden ammattiryhmien kohdalla on tärkeää, että heitä on tarpeeksi auttamassa kansalaisiamme hädän ja huolen hetkellä.

Haluan viskata roskakoriin historian huonoimman keskinnön: aktiivimallin! Työtä ei luoda pakottamalla. Työtä luodaan pieni- ja keskisuuria yrityksiä ja yrittäjiä tukemalla, pitämällä huolta infrasta ja ihmisten terveydestä.

Yteiskuntamme tulee olla myös tasapuolinen kaikkia kohtaan. Ruokajonot ovat kasvaneet liian suuriksi. Työttömyys tai sairastuminen on ajanut osan kansalaisistamme värjöttelemään ruokajonoon. Tämä ei ole oikein. Suomalaisen yhteiskunnan on tarjottava kansalaisilleen työtä, turvaa ja huolenpitoa ja on laitettava oman kansalaisten huolenpito maailman parantamisen edelle.

Haluatko tietää ajatuksistani lisää?

Kirjoitan aktiivisesti blogia Uuden Suomen –ja Savon Sanomien blogipalveluissa sekä puolueeni Perussuomalaisten sivustolla. Lisäksi vasemmalla on myös sivustoni oma blogi. Käy lukemassa sieltä lisää ajatuksistani.

Jos haluat tietää minusta lisää, älä pelkää ottaa yhteyttä!