Outokummun keskityttävä olennaiseen

07.04.2017

Outokummun kaupunki on jo vuosia rahoittanut matkailua, joka ei tunnu pärjäävän itsekseen. Jossakin vaiheessa veronmaksajien kukkaron nyörit eivät enää aukene ja se on ymmärrettävää. Veronmaksajat nimittäin maksavat kuntaveroa suurimmaksi osaksi siksi, että kaupunki järjestäisi niillä rahoilla asukkailleen kunnolliset palvelut.

Outokummun pitäisi palata juurilleen ja keskittyä välttämättömiin perustehtäviinsä. Näitä perustehtäviä ovat esimerkiksi lasten koulutus, päivähoito, katujen kunnossapito ja niin edelleen. Nyt on niin, että kaikki nämä ovat joutuneet viimeisen neljän vuoden aikana jonkinlaiseen leikkurin yliajamaksi. Muutama vuosi takaperin koulun henkilöstö lomautettiin ja kouluavustajia vähennettiin. Päivähoidon ryhmäkokoja suurennettiin. Kadut ovat paikka paikoin Outokummussa todellinen turvallisuusriski ihmisille ja varsinkin ikäihmisille. Liukastuminen voi olla pahimmillaan kohtalokasta.

Vaikka sosiaali- ja terveyspalvelut hoitaakin nykyisin Siun sote, on Outokumpu kuitenkin yksi omistajista. Se voi käyttää valtaansa yhtenä omistajana ja vaatia asukkaillensa parempia palveluita. Oman terveyskeskuksen puolustaminen, vanhustenhoidon parantaminen, lastensuojelun resurssien parantaminen ja muut lasten palvelut on kaupungin hoidettava kuntoon. Yleisesti kaupungin tulee laittaa jatkossa etusijalle outokumpulaisten palvelut, työpaikat ja turvallisuus. Siinä riittää tehtävää tuleviksi vuosiksi eikä epäolennaisuuksiin kannata haaskata aikaa.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: