Neljä vuotta kuntapolitiikkaa

07.11.2016

Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee?

Vanha sanonta sanoo, kuten tuo otsikko yllä. Siltikin aion nyt muistella hiukan vanhoja. Olen ollut viimeiset neljä vuotta Outokummun kaupunginvaltuuston jäsen. Alla kerron hiukan viimeisen neljän vuoden herättämistä ajatuksistani ja siitä, mitä olen puuhaillut.

Taustaa

Muutin Outokumpuun vuonna 2008 mieheni työn perässä. Olen kotoisin Kuopiosta ja viettänyt lapsuuteni siellä. Ison osan lapsuudestani vietin myös Leppävirran mökillämme. Meillä oli siellä pieni, noin 20-30 neliön mökki, ilman juoksevaa vettä tai sähköä. Mökillä ei siis ollut tv:tä tai vastaavaa, joten ison osan ajastani kulutin kuljeskelemalla pitkin metsiä. Tällainen on nykyisin harvinaista, mutta 90-luvulla oli vielä vähän eri meininki. Rakastan suomalaista metsää ja luontoa. Outokummussa on molempia tarjolla ja juuri siksi pidän tästä paikasta niin kovin paljon. Alla kuvassa muuten lempi paikkani Outokummussa. Paikalliset kyllä tietävät, missä tuo paikka sijaitsee ;)

Outokumpuun muutettuani opiskelin lähihoitajaksi ja sen jälkeen olen työskennellyt vanhusten, lasten ja mielenterveys- ja päihdeongelmaisten parissa. Outokummussa työni on ollut pääosin vanhustyötä. Nykyisin opiskelen Joensuussa sairaanhoitajaksi.

Perussuomalaisiin liityin vuonna 2007. Minulla on aina ollut paljon mielipiteitä eri asioista ja olen nämä mielipiteeni tuonut aina esille. Perussuomalaiset ovat puolue, joka nostaa vaikeat asiat keskusteluun ja juuri sen takia puolue on juuri sopiva minulle. Kuntavaaleissa 2012 olin todella huolissani aikeista liittää Outokumpu osaksi Joensuuta. Tätä vastustin ehdottomasti. Lisäksi omassa elämässäni oli juuri sellainen tilanne, että tarvitsin neuvolan perhetyötä avuksi kotiini. Pienempi poikani oli syntynyt talvella 2012 erittäin pienenä keskosena. Poikani Jonin elämän alkumetrit olivat kriittisiä ja kidutusta koko perheellemme, koska lapsemme henki oli vaakalaudalla lähes kahden kuukauden ajan. Senkin jälkeen Joni joutui olemaan vielä toiset kaksi kuukautta sairaalassa. Väsyin huolen vuoksi ja tämä lisäksi minulla oli hoidettava myös alle kaksivuotias taaperoni. Lähdin siis hakemaan apua neuvolasta. Yllätys oli, kun avun saaminen ei ollutkaan helppoa! Kirjoitinkin kiukkuisen mielipidetekstin lehteen ja sain vihdoin apua arkeeni neuvolan perhetyöstä. Omien kokemuksieni pohjalta tajusin, kuinka tärkeää ennaltaehkäisevä perhetyö on. Vanhemmat voivat väsyä elämän kriisien keskellä eikä aina ole läheisiä auttamassa. Näiden omien kokemuksieni vuoksi olen ajanut valtuutettuna perhetyöhön lisää resursseja ja kehitystä kaupungissamme sekä lisärahoitusta tähän tärkeään työhön onkin saatu, mutta työ ei ole vielä kuitenkaan valmis. On tärkeää, että perheet Outokummussa saavat apua, kun sitä tarvitsevat.


Mitä olen tehnyt kaupunginvaltuutettuna? 


Olen aina pitänyt kansanvaltaa tärkeänä asiana. Siksi ensimmäisenä päästyäni Outokummun kaupunginvaltuustoon, tein aloitteen kansanäänestyksen järjestämisestä koskien kuntaliitosta Joensuun, Kontiolahden. Liperin ja Polvijärven kanssa, [klik] Tämä kansanäänestys muuttui kompromissina kuntalaiskyselyksi. Noin 70 prosenttia kyselyn vastaajista vastusti kuntaliitosta. Onneksi valtuustossa järki voitti ja Outokumpu on saanut jatkaa eloaan itsenäisenä kaupunkina. Onneksemme kaupungin talouskin on kohentunut, vaikka asia ei eräiden puheiden mielestä voinut olla edes mahdollista! [klik]

Tämän lisäksi olen tehnyt kolme muuta aloitetta. Viimeisin koski päivähoidon ryhmäkokojen nostoa, [klik] Kirjoitin samaisesta aiheesta kesällä blogitekstin, jonka voit lukea tästä, [klik] Kaksi muuta ovat koskeneet  Outokummun peruskoulun ja lukion työntekijöiden lomautusten vaikutusten selvittämistä [klik] ja Ruotsin kielen vapaaehtoisuutta kokeilevaan valtakunnalliseen kokeiluun osallistumista [klik]

Se, että olen saanut olla Outokummun kaupunginvaltuutettuna hoitamassa outokumpulaisten asioita on ollut minulle suuri kunnia. Ja tottakai haluaisin jatkossakin taistella paremman Outokummun puolesta. Voit lukea tarkemmin arvojani painamalla tästä.

Jos haluat auttaa minua tulevissa kuntavaaleissa esimerkiksi mainosten jakamisessa,  niin ota yhteys joko tämän sivun kautta tai sitten sanna.antikainen@gmail.com / 0443010889
Palataan asiaan ....Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: