Kuka Sanna?

08.04.2019

Näitä kysymyksiä minulta on kysytty vaalikentillä paljon, joten tein teille kaikille luettavaksi 8+5 asiaa minusta:

1. Kuka olen ja mistä tulen?
Olen omaa sukuani Vehviläinen. Vehviläisten sukuni on kotoisin Leppävirralta Tuppurinmäestä, Vehmaansalolta. Olen vanhempieni ainoa yhteinen lapsi ja minulla on yksi vanhempi sisarpuoli.

Äitini Irma Karppinen työskenteli yrittäjänä Vuorelan Simpan baarissa ja isäni Juhani Vehviläinen oli ammatiltaan metsänhoitajana. Äitini lopetti yrityksen pidon minun syntymäni jälkeen, mutta Simpan baari on edelleen pystyssä samassa paikassa Vuorelassa.

Olen kotoisin Kuopion Puijonlaaksosta. Outokumpuun muutin 20-vuotiaana ja olen asunut Outokummussa nyt siis 10 vuotta. 

2. Mitä työtä teen ja millainen on työhistoriani?
Olen ammatiltani lähihoitaja ja valmistun pian touko-kesäkuussa sairaanhoitajaksi. Työurani koostuu monenlaisista eri työpaikoista. Olen hoitajan tykännyt siitä, että olen voinut käydä tekemässä töitä monenlaisissa eri paikoissa ja työympäristöissä. Pisimmät työrupeamani ovat olleet kotihoidossa, päivähoidossa, Paiholan entisessa psykiatrisessa sairaalassa ja lastensuojelussa.

3. Miten kauan olet kuulunut perussuomalaisiin?
Liityin perussuomalaisiin, kun olin 18 vuotias ja olenkin siis kuulunut puolueeseen koko aikuisikäni. Olen puolueen jäsen numero 3911.

4. Millainen perheesi on?
Minulla on aviomies, jonka kanssa olen ollut yhdessä 15 vuotta ja naimisissa 9 vuotta. Meillä on 7- ja 9-vuotiaat pojat. Lisäksi meillä on 15-vuotias Masa kissa sekä 2-vuotias dobermann uros.

5. Kissa vai koira?
Kyllä, tätäkin on kysytty vaalikentillä ja vastaukseni on, että riippuu kysymyksestä. Jos pitää valita, kummastako tykkään enemmän, niin sanon että molemmista. Mutta jos kysymys on, kumpaako muistutan, niin vastaan että kissaa. Ehdoton suosikkirotuni koirista on dobermanni, joka hurmaa huumorintajullaan ja leikkisyydellään. Kissoista tykkään eniten ihan tavallisista maatiaiskissoista, mutta siamilainen lienee puheliaisuutensa vuoksi suosikkini rotukissoista.

6. Millianen olet ihmisenä?
Tätä kysytään aika paljon. Vastaan aina ensiksi, että tätä pitäisi ensisijaisesti kysyä lähimmäisiltäni, koska ihminen ei itse pysty tarkastelemaan itseään objektiivisesti. Omasta mielestäni olen aika huumorintajuinen ihminen. Pidän lapsista ja eläimistä. Olen myös määrätietoinen ja vahva, jonka elämän eri karikot ovat karaisseet. Nöyryyttä pidän arvossa elämässä enemmän kuin mitään muuta. 

7. Mitä lupaat?
Ainoa lupaus, jonka voin antaa on se, että teen kaikkeni yhtenä kansanedustajana, jotta päätökseteossa laitetaan suomalaisten ihmisten hyvinvointi ja turvallisuus etusijalle. Nykyinen hallitus on unohtanut oman kansan aivan täysin ja keskittynyt lähinnä kestitsemään vieraita.

8. Mitä inhoat?
Epäoikeudenmukaisuutta

9. Ketä ihailet?
Siddharta Gautamaa eli Buddhaa sekä Jeesusta.

10. Uskotko Jumalaan?
Uskon.

11. Miksi politiikka?
Koska se on loppuen lopuksi ainoa keino, jolla voi oikeasti vaikuttaa päätöksentekoon, vaikka se onkin hidasta.

12. Mitä teen, jos en pääse eduskuntaan?
Etenen urallani lähihoitajasta sairaanhoitajaksi ja teen sairaanhoitajan töitä seuraavat 4 vuotta.

13. Kääntyykö takki?
Ei käänny!


Kommenteissa voit kysyä multa myös lisäkysymyksiä :) Muista käydä äänestämässä!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: