Kuka olen ja mitä asioita ajan politiikassa?


sanna antikainen

Politiikassa katson maailmaa talouslukujen yli kohti ihmistä. Lastenkodissa vietetyt vuodet ovat tehneet minusta sisukkaan naisen [klik], joka ei seiso hiljaa epäkohtien edessä. Suomalaisen yhteiskunnan tulee aina huolehtia heikoimmistaan eikä tästä vastuusta voi laistaa!

Sisulla ja sydämellä

Aloitin maallisen taipaleeni vuonna 1988 Kuopiossa. Kasvoin kodissa, jota varjosti vanhempieni alkoholismi. Onneksi suomalainen yhteiskunta auttoi minua. Nyt haluan antaa saamani avun takaisin.

Asun Outokummussa Pohjois-Karjalassa mieheni ja kahden ihanan poikani kanssa. Esikoiseni Toivo syntyi vuonna 2010 ja kuopuksemme Joni 2012. Perheeni on minulle kaikki kaikessa.

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitajaksi. Työkokemukseni hoitajana koostuu suurimmaksi osaksi vanhustenhoidosta sekä mielenterveystyöstä. Hoitajana olen oppinut siihen, että myös kaikkein hankalimmat asiat on hoidettava kuntoon eikä asioista voi vaieta. Tämä on ohjenuorani myös politiikassa.

Olen toiminut kotikaupungissani kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2013 ja lisäksi minulla on monia muitakin eri luottamustehtäviä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa sain ääniä 1540 kappaletta, joista olen nöyrän kiitollinen! Vuoden 2017 kuntavaaleissa olin Outokummun toiseksi eniten ääniä saanut 136:n äänen määrällä ja tämä toi kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajuuden. Olen ollut myös Pohjois-Karjalan Perussuomalaisten piirin 3. varapuheenjohtaja vuodesta 2017.

Etusijalle rakas Isänmaa

Rakkaus Suomea kohtaan ovat kaiken poliittisen toimintani perusta. Suomalainen kulttuuri, suomalaiset tavat ja perinteet ovat ainutlaatuisia suuressa globaalissa maailmassa ja ne ovat säilyttämisen arvoisia.

Viime vuosien ajan Isänmaamme turvallisuustilanne on yhdessä muun Euroopan kanssa muuttunut askel askeleelta huonompaan suuntaan. Lukuisat eri terroristi-iskut Euroopassa ovat vaatineet satojen ihmisten hengen. Elokuussa 2017 Suomen Turussa nähtiin ensimmäinen terroristi-isku, kun parikymppinen turvapaikanhakija teurasti julmasti suomalaisia naisia kadulla. Ääri-islamismin rantautuminen Suomeen on vakava asia, joka ei poistu selittelemällä. Nyt viimeistään Suomen on aika tehdä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Lepsuilu terrorismin kanssa on hengenvaarallista. Suomen ei tule päästää enää, Kanadan tapaan, rajojensa sisälle yksin tulevia turvapaikanhakijamiehiä. Rajatut resurssit tulee kohdentaa kaikkein hädänalaisimpien (naisten ja lasten) auttamiseen. Terrorismin suhteen Suomen täytyy noudattaa ehdotonta nollatoleranssia. Terroristisiin organisaatioihin yhteyksiä omaavat henkilöt tulee karkottaa Suomesta nopeutetusti. Isiksen riveistä palaavia taistelijoita ei tule yrittää kuntouttaa takaisin yhteiskuntaamme vaan heidät tulee karkottaa. Kansallisen turvallisuuden takaamiseksi Suomen Poliisi ja Suomen puolustusvoimat tarvitsevat kunnolliset resurssit tärkeään työhönsä. Suomen on myös palautettava, ainakin tilapäisesti, rajavalvonta Ruotsin-vastaiselle rajalle, jotta vuoden 2015 tapahtumat eivät uusiudu. Kaikella on rajansa ja näin myös valtioilla.

Olen rehellisen maahanmuuttokriittisyyden lisäksi myös EU- ja eurokriittinen nainen. EU ei ole enää se, jota meille aikoinaan markkinoitiin. Euro on kurjistanut taloutemme ja EU kaventanut demokratiaamme viemällä päätöksenteon kauas meistä. Suomen pitää voida päättää itse omista asioistaan ilman EU:n pöhköjä direktiivejä tai muita määräyksiä. Maksamme liikaa jäsenmaksuja, vuonna 2015 maksoimme nettojäsenmaksuja yli miljardin. Väistämättäkin tulee mieleen, mitä kaikkea hyvää olisimmekaan saaneet tuolla miljardilla aikaan kotimaassamme: uusi lastensairaala ilman lipaskeräyksiä, enemmän rahaa vanhustenhoitoon ja niin edelleen..

Yhteiskunnassa uskon yksilön vapauteen. Vapaus tuo kuitenkin myös vastuun. Jokaisen on otettava vastuu omista teoistaan. Vakavia rikoksia tehneille, kuten murhaajille ja seksuaalirikollisille, on langetettava tiukat, kansan oikeudentuntoon sopivat tuomiot rikoksistaan. Elinkautisen tulisi olla nimensä veroinen.

Yhteiskunnassamme haluan kuunnella ihmisiä. Haluan kansanäänestyksen EU- ja eurojäsenyyksistämme. Haluan myös, että valtiomme kuuntelee ihmisiä, kun puhumme häirikkösusien aiheuttamista vahingoista. Sudet ovat tappaneet koiria useita kymmeniä viime vuosien aikana eivätkä metsästäjät välttämättä enää uskalla päästää koiriaan vapaaksi metsästysaikana. On väärin, että metsäsäjät ja haja-asutusalueen ihmiset joutuvat pelkäämään rakkaiden perheenjäsentensä puolesta.

Ihmisten on hyvä elää vain turvallisessa ja välittävässä yhteiskunnassa. Vanhuksemme ansaitsevat hyvän hoidon, lapsemme hyvän koulutuksen ja sairastuneet hyvän hoidon. Yhteiskuntamme tulee olla myös tasapuolinen kaikkia kohtaan. Ruokajonot ovat kasvaneet liian suuriksi. Työttömyys tai sairastuminen on ajanut osan kansalaisistamme värjöttelemään ruokajonoon. Tämä ei ole oikein! Suomessa on laitettava etusijalle suomalainen työ, yrittäminen, turvallisuus ja heikommista huolehtiminen. Kansallisen edun tulee olla ehdoton ykkönen. Sisäinen solidaarisuus omia kansalaisia menee aina maailmoja syleilevän solidaarisuuden edelle.

Haluatko tietää ajatuksistani lisää?

Kirjoitan aktiivisesti blogia Uuden Suomen –ja Savon Sanomien blogipalveluissa sekä puolueeni Perussuomalaisten sivustolla. Lisäksi vasemmalla on myös sivustoni oma blogi. Käy lukemassa sieltä lisää ajatuksistani.

Jos haluat tietää minusta lisää, älä pelkää ottaa yhteyttä!