Kuka olen ja mitä asioita ajan politiikassa?


sanna antikainen

Politiikassa katson maailmaa talouslukujen yli kohti ihmistä. Lastenkodissa vietetyt vuodet ovat tehneet minusta sisukkaan naisen [klik], joka ei seiso hiljaa epäkohtien edessä. Suomalaisen yhteiskunnan tulee aina huolehtia heikoimmistaan eikä tästä vastuusta voi laistaa!

Sisulla ja sydämellä

Aloitin maallisen taipaleeni vuonna 1988 Kuopiossa. Kasvoin kodissa, jota varjosti vanhempieni alkoholismi. Onneksi suomalainen yhteiskunta auttoi minua. Nyt haluan antaa saamani avun takaisin.

Asun Outokummussa Pohjois-Karjalassa mieheni ja kahden ihanan poikani kanssa. Esikoiseni Toivo syntyi vuonna 2010 ja kuopuksemme Joni 2012. Perheeni on minulle kaikki kaikessa.

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitajaksi. Työssäni hoitajana olen oppinut siihen, että myös kaikkein hankalimmat asiat on vain hoidettava kuntoon eikä asioista voi vaieta. Tämä on ohjenuorani myös politiikassa.

Toimin kotikaupungissani kaupunginvaltuutettuna ja lisäksi minulla on monia muitakin eri luottamustehtäviä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa sain ääniä 1540 kappaletta, joista olen erittäin kiitollinen!

Etusijalla rakas Isänmaa

Isänmaallisuus ja rakkaus Suomea kohtaan ovat kaiken toimintani perusta. Suomalainen kulttuuri, suomalaiset tavat ja perinteet ovat ainutlaatuisia suuressa globaalissa maailmassa ja ne ovat säilyttämisen arvoisia.

Olen rehellisesti EU- ja eurokriittinen nainen. EU ei ole enää se, jota meille aikoinaan markkinoitiin. Euro on kurjistanut taloutemme ja EU kaventanut demokratiaamme viemällä päätöksenteon kauas meistä. Suomen pitää voida päättää itse omista asioistaan ilman EU:n pöhköjä direktiivejä. Maksamme liikaa jäsenmaksuja, vuonna 2015 maksoimme nettojäsenmaksuja yli miljardin. Väistämättäkin tulee mieleen, mitä kaikkea hyvää olisimmekaan saaneet tuolla miljardilla aikaan kotimaassamme: uusi lastensairaala ilman lipaskeräyksiä, enemmän rahaa vanhustenhoitoon ja niin edelleen..

Yhteiskunnassa uskon yksilön vapauteen. Vapaus tuo kuitenkin myös vastuun. Jokaisen on otettava vastuu omista teoistaan. Vakavia rikoksia tehneille, kuten seksuaalirikollisille, on langetettava tiukat, kansan oikeudentuntoon sopivat tuomiot rikoksistaan.

Suomen ja koko Euroopan turvallisuustilanne on muuttunut askel askeleelta huonompaan suuntaan. Lukuisat eri terroristi-iskut Euroopassa ovat vaatineet satojen ihmisten hengen.  Ääri-islamismi on ujuttanut lonkeronsa Eurooppaan ja lonkerot ulottuvat myös Suomeen. Terrorismin suhteen Suomen täytyy noudattaa nollatoleranssia. Terroristisiin organisaatioihin yhteyksiä omaavat henkilöt tulee karkottaa Suomesta. Isiksen riveistä palaavia taistelijoita ei tule yrittää kuntouttaa takaisin yhteiskuntaamme vaan heidät tulee karkottaa. Kansallisen turvallisuuden takaamiseksi Suomen Poliisi ja Suomen puolustusvoimat tarvitsevat kohtuulliset resurssit tärkeään työhönsä. Suomen on myös palautettava, ainakin tilapäisesti, rajavalvonta Ruotsin-vastaiselle rajalle, jotta vuoden 2015 tapahtumat eivät uusiudu. Suomella ei ole enää tällä hetkellä ole resursseja ottaa tuhansia uusia turvapaikanhakijoita. Rajansa kaikella - myös valtioilla.

Yhteiskunnassamme haluan kuunnella ihmisiä. Haluan kansanäänestyksen EU- ja eurojäsenyyksistämme. Haluan myös, että valtiomme kuuntelee ihmisiä, kun puhumme häirikkösusien aiheuttamista vahingoista. Nyt metsäsäjät ja haja-asutusalueen ihmiset joutuvat pelkäämään rakkaiden perheenjäsentensä puolesta.

Ihmisten on hyvä elää vain turvallisessa ja välittävässä yhteiskunnassa. Vanhuksemme ansaitsevat hyvän hoidon, lapsemme hyvän koulutuksen ja sairastuneet hyvän hoidon. Yhteiskuntamme tulee olla myös tasapuolinen kaikkia kohtaan. Ruokajonot ovat kasvaneet liian suuriksi. Työttömyys tai sairastuminen on ajanut osan kansalaisistamme värjöttelemään ruokajonoon. Tämä ei ole oikein! Suomessa on laitettava etusijalle suomalainen työ, yrittäminen, turvallisuus ja heikommista huolehtiminen. Sitten, jos rahaa jää, niin sitten vasta maailmanparantaminen.

Haluatko tietää ajatuksistani lisää?

Kirjoitan aktiivisesti blogia Uuden Suomen –ja Savon Sanomien blogipalveluissa sekä puolueeni Perussuomalaisten sivustolla. Lisäksi vasemmalla on myös sivustoni oma blogi. Käy lukemassa sieltä lisää ajatuksistani.

Jos haluat tietää minusta lisää, älä pelkää ottaa yhteyttä!